kantoorruimt te huur in Antwerpen

Een trauma loslaten

 

Traumatherapie

Hebt u recent een zwaar auto-ongeluk gehad? Het nieuws krijgen dat u zwaar ziek bent of een geliefde is overleden kan zware gevolgen hebben. Soms dragen we ook iets mee uit ons verleden of kindertijd. Het doet je meer pijn dan u kan verdragen. U voelt u machteloos en hebt gevreesd voor uw leven? Soms komen de beelden van de nare gebeurtenis weer naar boven? slapeloze nachten, flashbacks, plekken die u vermijdt?  Traumatherapie kan u helpen dit een plaats te geven.

Een trauma is wanneer u iets ingrijpends hebt meegemaakt, waarin u met veel stress, angst ,de dood, ernstig letsel of bedreigd bent geweest. Denk hierbij aan verkrachting, overval met geweld, auto-ongeluk, iemand zien sterven of gewond geraken. Dit hoeft voor andere niet ernstig te zijn maar voornamelijk voor u als persoon.

De gevolgen van een trauma zijn heel divers. Een derde van de bevolking heeft geen klachten en leven hun normale leven verder. Één derde van de bevolking die een trauma meemaken, krijgen een acute stressstoornis en de andere 33,33% verkrijgt een posttraumatische stressstoornis.

Symptomen van een acute stressstoornis komen 1 maand tot 10 jaar na de ernstige gebeurtenis weer naar boven:

  • Zeer indringende en niet tegen te houden herinneringen
  • Herbeleving van de feiten
  • U gaat uit het hier en nu en beleeft alles als toen de feiten gebeurde
  • U probeert alles te vermijden wat te maken kan hebben met deze gebeurtenissen
  • U slaapt niet meer als voorheen
  • Uw gedragingen kunnen meer agressief worden als de angst u te groot wordt
  • U staat continue klaar om weg te lopen of tegen iets “te vechten”. De waakzaamheid in uw lichaam is hoog.

Deze symptomen kunnen behandeld worden tijdens een traumatherapie. Als u uw trauma niet onder controle kan krijgen heeft u kans om PTSS te ontwikkelen of een depressie te verkrijgen.

Hoe werkt traumatherapie?

Bij traumatherapie proberen wij terug rust te brengen in uw situatie. Dit gaat niet over uzelf maar echt de omgeving waarin u zich nu bevindt. Zo kan er nagegaan worden op welke personen u kan rekenen. Daarna gaan we over tot de verwerking van het trauma. Dit gebeurd op aangepaste wijze die voor u het beste werkt. Er zijn verschillende soorten manieren om met een trauma om te gaan. Er wordt zeker ruimte gelaten voor uw verhaal en uw gevoelens. Als laatste gaan we na wat de invloed is op wel leven. Samen gaan we kijken hoe dit anders kan lopen en hoe we dat gaan verwezenlijken. Deze zaken worden niet zo apart aangepakt. Doorheen de sessies kunnen deze allemaal aan bod komen. We willen begeleiden op uw tempo.

Betere gezondheidszorg is onze missie

24/7 SERVICE. MOGELIJKHEID EEN AFSPRAAK TE BOEKEN OP DEZELFDE
DAG INDIEN ER PLAATS IS

03/401 06 02

info@pyzo.be

Bredabaan 960, Merksem 2170