Welke Therapie? Welk probleem?

Onze troef is dat we met verschillende specialisten werken waardoor we bijna elke psychologische stoornis of crisissituatie in uw leven kunnen aanpakken. Hoe moeilijk het ook lijkt, er is altijd een oplossing mogelijk. Hieronder kunt u lezen over enkele moeilijkheden die op uw levenspad u kunnen blokkeren.

 

Onze diensten

Cognitieve gedragstherapie

Zit je heel de dag te piekeren, voel je onnodig angst en onzekerheid? Kan je je gedachten niet stoppen? Binnen deze therapie gaan we werken met jouw gedrag en gedachten

Bipolaire persoonlijkheid/ Manisch-depressief

Periodes van neerslachtigheid en depressie worden gevolgd door periodes waarin je, je euforisch en blij voelt. Jou stemming ziet er als het ware uit als een berglandschap met enorme pieken en dalen.

Depressie

Voel je je verdrietig, kan niet meer genieten van zaken waar je vroeger wel genot uit haalde, moe en nergens energie voor, waardeloos? Iedereen zwemt vrolijk door het leven  terwijl jij zinkt in het water? Geen probleem. We helpen je erdoor.

Borderline

Maak jij vaak impulsieve keuzes? Heb je last van hevige stemmingswisselingen?  Het gevoel stuurloos te zijn over je eigen leven? Constant  relatieproblemen? Beschadig je jezelf? Laten we beginnen met je emoties te leren controleren.

Samenleven met een narcist

Je woongenoot stelt onredelijke verwachtingen naar jou toe, overdrijft in zijn of haar prestaties, lijkt zichzelf enorm belangrijk te vinden en heeft een gebrek aan empathie? En dit begint zwaar op jou te wegen? Samenleven met een narcist is enorm vermoeiend. 

Antisociale persoonlijkheid

Je hebt veel moeite met stabiliteit in je denken, voelen en gedragingen. Hierdoor merk jij of een ander dat je erg impulsief, prikkelbaar of agressief kan worden. Ook betrap je jezelf op het zoeken naar een snelle behoeftebevrediging.

Burnout

Is het je allemaal even te veel geworden op het werk? De taken bleven zich maar opstappelen en jij ziet het licht op het einde van de tunnel niet meer. Je werkzorgen worden thuiszorgen. Moe en lusteloos, bijna in tranen aan het uitbarsten. Kom langs want u hebt een maandje rust nodig.

Relatietherapie

Het stropt met je partner. Een verhaal waar niet juist op werd gereageerd. Een vlinderslag die binnen jullie relatie een orkaan kan veroorzaken. Iedereen verdient een tevreden relatie, zeker als je er nog 30 jaar in gaat zitten. Wij leren je vanuit een onpartijdig standpunt opnieuw omgaan met elkaar

Autisme

Personen met autisme verwerken prikkels uit de omgeving op een andere manier. Kunnen zich moeilijker inleven in anderen. Dit vermoeilijkt ook het leggen van sociaal contact. Er is nood aan veel structuur om de wereld makkelijker te kunnen ordenen. meer lezen

Fobieën & angst

Jij of iemand uit je omgeving heeft een overmatige angst voor specifieke situaties, dieren en dingen. Ookal weet je dat de angst meestal ongegrond is. De angst kan samengaan met lichamelijke verschijnselen zoals zweten, buikpijn en zelfs overgeven.

HSP Hoogsensitiviteit

Ben je gevoeliger voor indrukken en prikkels van de buitenwereld dan anderen? Jij merkt een kleine verandering sneller op ? Hierdoor voel je je soms enorm overprikkelt .Wist je dat HSP ook als gave gebruikt kan worden? Hoe? We tonen het je

Verslaving aan middelen

Heb jij of iemand in je omgeving het moeilijk met drugs, alcohol, overspel of gamen? Blijf je, ondanks dat je je elke keer voorneemt dat dit de laatste keer is, dat ‘aller’laatste feestje doen? Tijd om je leven terug te herpakken. Tijd voor een nieuwe start!

Paniekaanval

Voel je soms je hart kloppen, samengaan met zweten, duizeligheid, pijn in de borst,… Deze angst kan heel plots opkomen. Sommigen hebben het gevoel dat ze bijna sterven. Je lichaam is uit balans, kom langs om het terug in evenwicht te krijgen.

Loopbaanbegeleiding

is dit niet je droomjob? Hou je gewoon vol elke dag tot vrijdag? Wat is er gebeurd met je dromen en je iedeale carriere? Laten we samen kijken of we je wel al je talenten benutten. Tevens terugbetaald door de overheid indien u langer dan 7 jaar werkt. 

Twijfel en pieker

Gaat jouw innerlijke dialoog voortdurend de discusie aan met zichzelf? Lijst je alle mogelijke doemscenario’s op, gaande van ‘Wat als ik de deur open vergeet?’ tot ‘wat gaan ze zeggen’. Kan je je gedachten niet uitzetten? Wij laten je zien hoe je die gedachten loslaat

Obsessief Compulsief

Heb je de neiging rituele handelingen uit te voeren (handen wassen, meerdere malen checken of je het vuur hebt uitgezet,…)  Wanneer je dit niet doet voel je je gespannen en angstig. We laten je zien hoe je dingen kan loslaten en hoe je uit die loop geraakt

Eenzaamheid

Voel je je alleen? Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt en je alles in je eentje moet doen? Dat je ondanks dat je in een vol café staat, het gevoel hebt in een lege kamer te staan. Laat ons jou een koffie aanbieden en kijken hoe we je sociale cirkel kunnen verbreden

Agressieve uitvallen

Soms verlies je de controle. Je wordt zo boos dat dit fysiek tot uiting kan komen. Hierdoor doe je dingen die je niet zou willen doen en waar je achteraf spijt van krijgt. Slaan op muren, roepen en tieren, beledigen,… Woede kan je leren beheersen. Hoe? Wij leren het je.

Traumatherapie

Heb je een situatie meegemaakt waarin er met je grenzen geen enkele rekening werd gehouden. Veel stress en angst die je herbeleeft? Het heeft je zodanig geraakt dat het je dagelijkse leven belemmert. Dat is een trauma dat nog verwerkt moet worden

Puberteit

Deze periode kan enorm onvoorspelbaar zijn en veel verwarring en vragen met zich mee brengen zoals: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat voor persoon wil ik zijn?’. Laten we je helpen in deze verwarrende overgangsperiode naar de volwassenheid.

Obesitas

Heb je last van overgewicht en voel je je niet meer goed in je vel. Je wilt afvallen maar al die dieëten lukken niet? Afvallen begint met een belofte aan jezelf. Wij motiveren je naar je doelen want je lichaam is je belangerijkste instrument. Jij kiest hoe je het verzorgt.

Schizofrenie en psychose

Heb je het gevoel dat jij de wereld helemaal anders ervaart dan de mensen om je heen? Bij een psychose is het moeilijk om nog een onderscheid te maken tussen de buitenwereld en wat er binnen in jou afspeelt. Het kan ook zijn dat je je verward voelt in je denken en handelen.

Post traumatische stress

Deze stress kenmerkt zich door het herbeleven van een traumatische gebeurtenis. Zo heb je steeds terugkerende nachtmerries of herinneringen aan een vroeger trauma. Het zorgt dat je situaties, gedachten, mensen die je eraan herinneren vermijdt.

Spraakproblemen

Er zijn verschillende vormen van spraakproblemen, gaande van het moeilijk kunnen uitspreken van bepaalde klanken tot stotteren. Indien het stressgerelateerd, psychologisch of traumagebonden is helpen we je graag.

Perfectionisme

Hoe hard je je best ook doet, hoeveel je ook doet, het is precies nooit goed genoeg. Er is precies een stem in je hoofd dat je zegt dat het beter moet…  Er blijft ergens een loop steken. Het is goed genoeg, je leert het zien, je kan niet overal de beste in zijn.

Verstoorde seksuele wensen

Heb je het gevoel dat je buitengewone seksuele behoeften hebt om seksueel tevreden te zijn? Storen deze gedachten jou of je partner? Laat ons je helpen om je focus, opwinding en begeerten te  controleren

Examenstress

Het is weer eens de meest gepijnigde periode van het jaar. Je slaapt niet meer, je piekert voortdurend over je examen of je ziet het even niet meer zitten. Je overweegt weer eens een andere richting te kiezen? Laat ons je helpen in deze moeilijke periode

Echtscheiding met onderlinge overeenkomst

Bij echtscheiding door onderlinge toestemming is het de bedoeling dat u en uw partner rustig en tevreden tot een regeling komen. Een vechtscheiding heeft voor niemand baat

Eetstoornissen

Je bent enorm veel bezig met eten. Een teveel of te weinig. De omgang met voedsel is voor jou een manier geworden om je uiterlijk te beheersen. (De twee meest voorkomende zijn Anorexia en Boulimia.) Schuld en perfectionisme komen de kop opsteken? Laten we kijken hoe je de controle terug krijgt over je lichaam.

Sociale fobie

Je hebt een extreme, aanhoudende angst voor bepaalde sociale situaties. Deze angst is buitenproportioneel groot en kan zelfs de vorm aannemen van een paniekaanval. De angst is niet zoals verlegenheid of ‘gezonde spanning’. Het maakt je stil in groepen of laat je situaties vermijden. 

Sollicitatietechnieken

Er is helaas geen ontkomen aan. Wanneer we willen gaan werken vindt er steeds een sollicitatiegesprek plaats. Helaas loopt dit niet altijd van een leien dakje… Wij leren je hoe je elke sollicitatiegesprek omtovert naar jou hand. Gesubsidieerd door de overheid indien u langer dan 7 jaar werkzaam bent

Stemmen in je hoofd

Heb je soms het gevoel dat die stem in je hoofd te sterk aanwezig is? Een stem die je dwingt zaken te doen dat je niet wil. Je kan het ook niet uitzetten tot je er hoorndol van wordt. Word ik gek denk je? Laten we kijken hoe we de rust in je hoofd terugkrijgen en die stem er uit.

Rechtszaak

Ben je veroordeeld door de rechter? Heb je spijt van je daden en wil je zelf er iets aan doen? Of het nu familiale onenigheid is, alcoholafhankelijkheid of een dossier over het hoederecht. Wij helpen je in deze moeilijke periode

Identiteitsvragen

Vragen zoals “Wie ben ik?” en “Waarom ben ik hier?” Op een dag gaan ze door ons hoofd en we staan stil bij wie we willen zijn. Zingeving kleurt het leven en indien we daar geen vat op hebben varen we doelloos door het leven zoals een schip zonder kompas.  

Suicidepoging & Zelfmoordgedachten

Is het zoveel geworden dat jij of iemand in je omgeving er een einde aan wou maken? De problemen hebben zich opgehoopt en er lijkt geen uitweg? Jawel hoor, de problemen gaan één per één verdwijnen uit je leven. 

Hallucinaties & Wanen

Krijg je elke dag weer die rare droom? Hoor je soms stemmen die je dingen aanraden? heb je het gevoel dat niemand je begrijpt? Hallucinaties kunnen beginnen met paranoia of achtervolginsgangst en kunnen gaan tot onrealistische gedachten.

Betere gezondheidszorg is onze missie

24/7 SERVICE. MOGELIJKHEID EEN AFSPRAAK TE BOEKEN OP DEZELFDE
DAG INDIEN ER PLAATS IS

info@pyzo.be

Bredabaan 960, Merksem 2170