kantoorruimt te huur in Antwerpen

Help ik ben depressief

Wat te doen tegen een depressie?

De beste behandeling tegen een depressie?

 

 

Getuigenis Anne: “Op een dag dacht dit is niet meer normaal. Ik wilde gelukkig zijn, echt waar! Het was jaren geleden dat ik blij wakker werd en kon genieten. Alles leek een sleur en ik had nergens zin in. Ik liet de was staan, verzorgde mezelf niet meer en met moeite sleepte ik mezelf tot de keuken om het eten klaar te maken voor de jongens. Waar was die vrolijke Anne die dansend door het huis liep, grapjes maakte en creatief was? Ik voelde me 20 jaar ouder en wou het liefst thuis zitten met de gordijnen dicht. Zo kwam ik indertijd bij PYZO terecht en heb nu terug leren genieten van het leven. Het leven is terug mooi en elke dag is een nieuwe stap naar innerlijke rust “

 

Een depressie kan het gevoel meebrengen van zich vaak leeg te voelen. Er kan geen plezier beleefd worden. Iedereen in de omgeving gaat voorruit en jij precies achteruit. Er is een donderwolk die bij jou alles negatief maakt en anderen zien alles positief. Dit gaat ten koste van je energie en het liefst zou je niet meer bestaan. Depressie en angst komen ook samen voor. 

Zelfhulp bij depressie is niet gemakkelijk omdat er weinig mensen weten hoe je uit een depressie geraakt. Dat geldt ook voor ouders met een depressief kind. Leven met een depressie is ook geen optie. 

Geen nood u bent niet de enige die dit ervaart. Ongeveer 8% van de bevolking krijgt hiermee te maken en iedereen heeft wel eens een periode waar hij of zij depressief is. Wij willen u hier graag helpen om deze moeilijke periode te doorstaan. 

 

Depressieve gevoelens tegengaan? Behandeling depressie?

Vaak denken mensen dat ze depressieve gevoelens moeten tegengaan. Dat ze hetgeen ze hebben meegemaakt moeten vergeten en hoe harder je je er op focust hoe erger het wordt. Integendeel, je leert die gevoelens accepteren, aanvaarden, een deel van jezelf maken, overwinnen, je problemen oplossen en doorgaan. Je kan je verleden niet veranderen, je toekomst wel. Dat is waar je psycholoog in het spel komt.

Wondermiddel tegen depressie

Veel mensen geraken in een depressie als ze hun leven uitzichtloos zien of het leven niet loopt zoals gepland. Jou perceptie van jezelf en je omgeving speelt hier een grote rol in. Wat je ook meemaakt, het blijft niet zo. Tijdens therapie leer je anders kijken naar het leven en zet je nieuwe doelen op. Je kan zijn wie je wil in dit leven en je psycholoog helpt je uit die donkere put te komen waar je lang genoeg in hebt gezeten.

Indien je wil kan je tijdens je therapie een lichte antidepressiva krijgen van je huisarts of psychiater (gewichtstoename komt wel vaak voor bij antidepressiva) of kan je gezonde supplementen tegen een depressie nemen zoals:

Omega 3, Sint janskruid, L-tryptofaan 5HTP, choline, Vitamine D, promagnor magnesium of SAM-E

Weet wel dat enkel supplementen of medicatie jou niet genezen. Medicatie is geen wondermiddel tegen een depressie. Het is zoals een wandelstok dat wordt gegeven aan iemand die terug leert stappen.  Een bloedonderzoek bij je huisarts wordt ook aangeraden om zeker te zijn dat je geen vitamine tekorten hebt.

 

Herken je klachten van een depressie bij jezelf? Ben je uitgekeken op elke dag antidepressiva nemen, wil je terug genieten van het leven? Neem een afspraak en laat ons jou terug leren genieten van het leven

 

Betere gezondheidszorg is onze missie

24/7 SERVICE. MOGELIJKHEID EEN AFSPRAAK TE BOEKEN OP DEZELFDE
DAG INDIEN ER PLAATS IS

03/401 06 02

info@pyzo.be

Bredabaan 960, Merksem 2170